Tall Ships Races Fredrikstad logo

Unge seilere samlet på Fredrikstad bibliotek

Torsdag 12. januar møtte flere ungdommer opp på Fredrikstad bibliotek for å lære mer om livet om bord i en skute.

Unge seilere samlet på Fredrikstad bibliotek

Marte Emilie Johannessen, prosjektmedarbeider med ansvar for rekruttering og koordinering av unge seilere i The Tall Ships Races Fredrikstad 2023, fortalte om livet om bord i en skute, og forklarte årets seilingsrute.

Marte var selv ute og seilte med Alexander von Humboldt II, sommeren 2022, og vet hva de unge seilerne kan forvente seg;

— Det er fantastisk å se så mange ungdommer og unge voksne med en eventyrer i magen! Jeg gleder meg over den opplevelsen de skal begi seg ut på i sommer, med viten om at dette er noe de kommer til å huske for alltid, sier Marte.

Intervju med Rotaryklubbene

Medlemmer i Rotaryklubbene i Fredrikstad og Hvaler har tatt på seg ansvaret med å intervjue de håpefulle unge seilerne, som ønsker å være med på en av skutene som skal seile i seilasen til sommeren.

— Hvis disse ungdommene vi intervjuer representerer et gjennomsnitt av norsk ungdom, går vi en lys fremtid i møte, sier medlemmene i Rotarys TSR komite i Fredrikstad enstemmig.

Som ung seiler blir man en del av et lag som skal konkurrere, seile, og samarbeide i all slags vær og utfordringer. De unge seilerne må være mellom 15 og 25 år, og vil bli fordelt på to strekk under The Tall Ships Races; det ene strekket er en regattastrekning fra Hartlepool til Fredrikstad, det andre strekket er som del av Cruise in Company fra Fredrikstad til vestkysten av Norge. 

Les mer om å være ung seiler her.

Unge seilere skal intervjues av medlemmer i Rotaryklubbene i Fredrikstad og Hvaler

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English