Tall Ships Races Fredrikstad logo

Unge seilere klare for The Tall Ships Races

I juli satt 20 ungdommer fra Fredrikstad kursen mot Danmark for å delta i The Tall Ships Races 2022. Sammen med unge seilere fra andre land skal seilte de fra Esbjerg i Danmark til Harlingen i Nederland.

Tidligere i måneden møttes de på sjøspeiderskuten S/Y Valentine på Isegran for å gå gjennom de siste forberedelsene før avreise.

– Nå har vi fått prøve oss på å klatre i masten, og blitt litt kjent med hverandre før vi drar på tur, forteller Marte Emilie Johannessen, prosjektmedarbeider i The Tall Ships Races Fredrikstad.

Spente unge seilere

Ungdommene er spente på hva som venter, og har ulik erfaring fra båtlivet. For noen er dette det første møtet med seiling, mens andre har seilt regattaer tidligere. En viktig del av The Tall Ships Races er nettopp det å gi ungdom i alderen 15 til 25 år muligheten til å prøve seg på sjøen.

Mina Halmeid-Østerud (16) og Edvard Eldal (16) skal begge være med seilskuten Saeftinghe fra Esbjerg til Harlingen.

– Jeg meldte meg på fordi jeg alltid har hatt lyst til å seile. Jeg gleder meg til solnedgangene, sjølufta og hele opplevelsen, sier Mina.

– Jeg gleder meg mest til selve seilturen, og det sosiale. Jeg tror det blir en opplevelse, sier Edvard.

– Gleder oss til alt!

Arna Kristin Arnardottir Edvardsen (18) og Maria Lovisa Arnardottir Edvardsen (23) fra Island har bodd i Norge i to år. Da de gikk om bord på S/Y Valentine var det første gang de var om bord på en seilskute.

– Vi skal seile med skuten Alexander von Humboldt. Vi er veldig spente og gleder oss til alt, sier Arna Kristin og Maria Lovisa.

I tillegg til Saeftinghe og Alexander von Humboldt skal de unge seilerne fra Fredrikstad være med seilskutene Roald Amundsen og Helena. Deltakelsen til de unge seilerne er støttet av Sparebankstiftelsen. 

Vil du være med å seile?

Er du mellom 15 og 25 år kan du også være med som ung seiler neste sommer når The Tall Ships Races kommer til Fredrikstad, 15. - 18. juli. 

– Du vil lære å seile, synge shantier med nye venner, klatre i master, spille kortspill og kanskje du ser noen dyr som svømmer med skuta, sier prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Knut R. Hansen.

Fredrikstad kommune samarbeider med Rotary som gjennom "medseilerkomiteen" støtter ungdom som er med som unge seilere i The Tall Ships Races. Tusen takk til SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus for støtte.  

Ta kontakt med Marte Emilie Johannessen hvis du er interessert i å være ung seiler neste sommer!

E-post: maemjo@fredrikstad.kommune.no
Telefon: 415 74 876

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English