Tall Ships Races Fredrikstad logo

– The Tall Ships Races trekker verden inn til Fredrikstad

– For vår del er The Tall Ships Races et tiltrekkende arrangement fordi det er så utadrettet og tilgjengelig – det gir underholdning for barn og familier, for ungdom og for de eldre – det er fantastisk godt for byen, sier daglig leder i Studiogeist, Fredrik Temte.

Foto: Fredrik Temte, Simon Alexander Johnson, Linda Skarpås, Tord Sandholt
Foto: Fredrik Temte, Simon Alexander Johnson, Linda Skarpås, Tord Sandholt

Studiogeist er sølvsponsor av The Tall Ships Races Fredrikstad 2023 (TSRF). Dette er andre runden Studiogeist støtter prosjektet, de var også med i 2019.

– Det er naturlig for oss å sponse noe som skaper liv i byen. Vi holder selv til kun et steinkast fra elva. The Tall Ships Races bringer med seg et urbant byliv og stemning, som gir noe tilbake til byens næringsliv, dette er igjen med på å pushe byens utvikling videre, sier Temte.

– Vår daglige leder Fredrik Temte har vært med flere runder i prosjektet. Fra den gang Fredrik var med for første gang TSRF ble arrangert i 2005, til vi ble med som Studiogeist i 2019, har det skjedd utrolig mye. Det har gått fra å være et litt ukjent konsept til noe folk nå kjenner godt til og gleder seg til, forteller Tord Sandholt.

– The Tall Ships Races hadde en veldig satt identitet som var interessant å videreutvikle for Fredrikstad – det vi i Studiogeist brakte med oss var en drivkraft til å utvide konseptet for ungdom, siden arrangementet skal fronte ungdom. Vi har jobbet mye med å trekke designet inn på et nivå som er mer skalerbart. Vi har fortsatt det universet vi startet å utvikle for TSRF i 2019, sier Temte.

– Det har vært moro for oss å kunne tenke ulike målgrupper, de ærverdige skutene kan gjøre det vanskelig å lese at det er et arrangement for ungdom. Vi hadde et ønske om å makse den visuelle identiteten til arrangementet som en kontrast til de markante skutenes identitet, forteller Linda Skarpås.

Når verden kommer til byen

– I 2019 var jeg i byen under TSRF med sønnen min som da var fire år, han lurte på om vi fortsatt var i Fredrikstad, da alt virket så annerledes og nesten utenlands, forteller Sandholt.

– Og det er jo noe av det som er så gøy med TSRF, når verden kommer til byen. TSRF trekker verden inn til Fredrikstad. Arrangementet forsterker også vannets rolle i sentrum og elva blir utrolig flott når skutene tar plass, fortsetter han.

Når skutene kommer til byen, 15.-18. juli, vil de komme fra store deler av verden. Så langt har det meldt seg på skuter fra 16 forskjellige land. Det kommer skuter fra bl.a. Polen, Nederland, Indonesia, Uruguay, Frankrike og Italia.

Gledelig at kommunen arrangerer TSRF for fjerde gang

– Det er gøy at kommunen bestemte seg så kjapt etter arrangementet i 2019, at dette ville de få til igjen. Det at de velger å forplikte seg til en slik satsing, som er både tydelig og samlende, sier Temte.

Bystyret i Fredrikstad kommune vedtok nesten enstemmig 17. oktober 2019 at Fredrikstad skulle søke om å være vertshavn for The Tall Ships Races i 2023.

– Det gir også en mental selvtillit for byen. Utviklingen i Fredrikstad har virkelig skutt fart, og det er kult at områder som Værste også nå blir en større del av bybildet og at det er inkludert som arena under TSRF23. Det er et veldig koselig arrangement som gir bystolthet og selvtillit hos Fredrikstad-folk, fortsetter han.

– For vår del er det viktig å støtte ting som er med på å utvikle byen. Vi deltar mye i prosjekter som er viktig for at det blir liv i byen. Det er også kult med en fellesfest for alle og i år er det enda mer tilgjengelig i og med at det aller meste er gratis. Og det er noe veldig tiltrekkende med de store skutene og symbolverdien de bringer med seg, avslutter Sandholt.


Studiogeist er et mange ganger prisvinnende byrå som skaper skreddersydde konsepter og kommunikasjonsverktøy som hjelper virksomheter med å vokse, og skille seg ut i mengden. De designer og utvikler merkevarer som gir kundene god oppmerksomhet og lønnsomhet.
Les mer om prosjektene deres her.

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English