Tall Ships Races Fredrikstad logo

Opplev Fredrikstad på sitt aller beste når skutene kommer til byen for fjerde gang

– Når de store skutene kommer til sommeren, skal du virkelig få oppleve hva Fredrikstad har å by på, lover kulturutvikler Åshild van Nuys.

Kulturetaten i Fredrikstad kommune har ansvar for kulturprogrammet under skutefesten og er godt i gang med planleggingen.

Det vi kan si så langt er at det blir hovedscene i Bibliotekparken, med program både på dagtid og kveldstid. På Isegran får vi en maritim opplevelsespark. Her blir det aktiviteter og opplevelser spesielt rettet mot familier, med fokus på Fredrikstads maritime historie. Ved biblioteket ser vi for oss essensen av den lille verdensbyen samlet rundt en hovedscene, med kortreist kultur, matopplevelser, kunst, musikk, verksteder og konserter. Hver kveld inntar nasjonale og lokale artister scenen. Vi skal fylle byen med alt det spennende du kan tenke deg, forteller hun.

Hun sier at man også flere andre steder i byen vil treffe på opplevelser og aktiviteter.

– Skutene skal som tidligere ligge langs elva på begge sider. Publikum skal få klokke inn noen skritt når de spaserer fra Værste, over til bysiden og nedover elva mot Biblioteksparken, Tollboden og over til Gamlebyen. På Kråkerøysiden kan du beundre skuter på Isegran og langs brygga tilbake til Værste. Stopp opp for kulturelle innslag, opplevelser og kanskje en matbit på veien, sier hun.

– Kulturprogrammet utvikles i nært samarbeid med en rekke ulike aktører og Kulturetatens egne virksomheter. Alle konserter, opplevelser og kulturarrangement vil være gratis, føyer Åshild til.

Mannskapsparaden i 2019
Mannskapsparaden i 2019 (Foto: Svein Hansen, Fredrikstad Fotoklubb)

 

Målgruppe: 0-100 år

– Utgangspunktet for skutenes besøk er regattaen The Tall Ships Races, som først og fremst er for ungdom mellom 15 og 25. Når skutene ankommer med unge seilere om bord, legger vi til rette for at de skal ha en god opplevelse, og lager blant annet et omfattende mannskapsprogram for de unge som kommer til byen. Det vil også være aktiviteter for ungdom som ikke har vært og seilet, og vi vil skape unike møteplasser hvor de kan møtes på tvers, forteller Åshild.

Åshild lover at det blir en fest for både barn, unge og voksne. Skutefesten i Fredrikstad har målgruppe 0-100 år, og i løpet av de fire dagene i juli vil det være opplevelser for alle og enhver.

Åpningsseremoni, mannskapsparade og avslutningsshow

Avslutningsshow i 2019
Avslutningsshow i 2019 (Foto: Jørgen Gresvik Schei, Fredrikstad Fotoklubb)

Til sommeren er det fjerde gangen Fredrikstad arrangerer The Tall Ships Races. De som har vært med tidligere vil sikkert gjenkjenne deler av programmet.

– Vi kommer også denne gangen til å ha en åpningsseremoni der alle er velkomne, og det vil bli en fargerik parade gjennom byen der mannskapene fra skutene får vise seg frem for byen, forteller Åshild. Mannskapsparaden kan sammenlignes med et skikkelig karnevalsopptog.

Detaljene i programmet kommer utover våren.

- Mandag 17. juli runder vi av skutefesten på kveldstid, før skutene legger ut igjen på sjøen under den spektakulære utseilingen tirsdag 18. juli, klokken 12.00, sier Åshild. Det må du få med deg!

– Vi har mange baller i lufta nå, og alt skal lande i løpet av de neste månedene slik at vi får en skikkelig folkefest i byen i sommer, lover Åshild.


The Tall Ships Races Fredrikstad er 15.-18. juli 2023.

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English