Tall Ships Races Fredrikstad logo

Odd René Andersen & The Close Shaves spiller i Bibliotekparken søndag 16. juli

Norges soulkonge, og Fredrikstads egne Odd René Andersen kommer til The Tall Ships Races til sommeren. Søndag 16. juli spiller han på hovedscenen i Bibliotekparken med bandet Odd René Andersen & The Close Shaves.

Odd René startet sin karriere som vokalist i det norske tungrockbandet «Dream Police» i hjembyen i 1989. I 2005 ble han for alvor kjent da han ga ut sitt første soloalbum «Break of Dawn» under artistnavnet René Andersen.

Han har hatt en glitrende karriere så langt, og har fått mye anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Han har bl.a. varmet opp for Tina Turner i Oslo Spektrum, vært korist for Paul McCartney under Nobels Fredspris i Oslo Spektrum, og er en av artistene som har opptrådt flest ganger i Beat for Beat på NRK.

I Fredrikstad har han underholdt utallige mennesker med juleshowet «My Motown» i samarbeid med bassist Rino Johannessen og produsent Kjell-Arne Nordli. Showet var basert på musikalske tradisjoner fra amerikansk soulmusikk, og ble spilt i 10 år på Båthuset til og med julen 2021. Forestillingen har blitt sett av over 50.000 mennesker, og var i lang tid en tradisjon for mange i førjulstiden.

Superlag av norske musikere 

Odd René Andersen & The Close Shaves fant hverandre under koronapandemien sommeren 2020, da de skrev, spilte inn og produserte albumet «Read the Sign» fra sine respektive hjemmestudioer og kjøkkenbenker.

Plata, som ble mikset av den Grammy-vinnende amerikanske produsenten Qmillion, fikk god mottakelse og ble av enkelte betraktet som årets beste norske utgivelse innenfor sjangerne rock/blues/soul/jazz.

Nå er Odd René Andersen & The Close Shaves i gang med album nummer to og forbereder seg på å ta musikken ut på veien og inn i klubber, konsertlokaler og kulturhus.

Overskuddsprosjekt

Odd René Andersen & The Close Shaves har blitt en gøyal lekegrind for noen av Norges mest benyttede og anerkjente musikere.

- Plutselig fant vi tilbake til hvorfor vi ble musikere. Det å være i et band hvor vi deler alt fra honorar til komponistrettigheter, er et kjempekick. Energien som dette samarbeidet skaper var nok også grunnen til de fantastiske kritikkene for den første skiva «Read The Sign», mener musikerne selv.

Overskudd er stikkordet. Overskudd og erkjennelsen av at dette prosjektet ikke har noen merkelapp. Alt er lov. Jazz, soul, progrock eller pop. Alt samles til en smeltedigel og en grenseløs oppsummering av alt disse musikerne har jobbet med opp gjennom årene. Kast alle forutinntatte holdninger over bord. Forbered deg på Odd René Andersen & The Close Shaves!

Under The Tall Ships Races Fredrikstad spiller de i Bibliotekparken søndag 16. juli 2023. Konserten er gratis og åpen for alle.

 

Bilde av bandmedlemmene i Odd Rene Andersen & The Close Shaves

Bandets medlemmer
:

  • Odd René Andersen (vokal)
  • Jens Petter Antonsen (trompet)
  • Magnus Bakken (saksofon)
  • Charlotte Bredesen (kor)
  • Børre Flyen (trommer)
  • Rino Johannessen (bass)
  • Frode Mangen (keyboards)
  • Even Kruse Skatrud (trombone)
  • Børge Petersen-Øverleir (gitar)

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English