Tall Ships Races Fredrikstad logo

Gled deg til store og små opplevelser under The Tall Ships Races Fredrikstad 2023

I sommer blir det skutefest i Fredrikstad. 15.-18. juli kan du få med deg majestetiske skuter, gratis konserter, god mat og et mylder av ulike opplevelser. Hold av datoen og bli med på skutefest!

Dronebilde av Fredrikstad under The Tall Ships Races i 2019.

Fra morgen til kveld blir det spennende kulturopplevelser.

– The Tall Ships Races passer for folk fra 0–100 år. Her blir det noe for både liten og stor, med flere av verdens største seilskuter som bakteppe, forteller Åshild van Nuys, kulturutvikler i Fredrikstad kommune.

– Vi tar i bruk «hele byen» som arena, og håper på sommerstemning, hyggelige møteplasser og selvfølgelig gode kulturopplevelser, fortsetter hun.

Skutefesten strekker seg fra Værste på Kråkerøy, langs hele bryggepromenaden i sentrum, og helt til Gamlebyen og Isegran. Elva fylles opp med skuter fra hele verden, det blir pop-up konserter og forestillinger rundt omkring i byen, og den røde byferga frakter besøkende gratis mellom de ulike arrangementsområdene. Alle konserter og arrangementer er gratis og åpne for alle.

Opplevelser på dagtid og kveldstid

På hovedscenen i Bibliotekparken blir det offisiell åpningsseremoni lørdag 15. juli, etterfulgt av konserter  med Humle og Fieh. På søndag 16. juli kan du blant annet høre Oscar Danielson med band og Odd René Andersen & The Close Shaves. På mandag 17. juli kan du oppleve Jimmy Smash, Beharie, Thomas Dybdahl.

I Bibliotekparken blir det også en rekke ulike forestillinger, aktiviteter og konserter med de unge, lokale artistene Shad Amin, Aurora Nathalie og Thea Marlene. Alt med et fantastisk bakteppe av skutemaster som strekker seg til himmels. 

Langs elva får du se og oppleve de vakre skutene. Du kan spasere nedover elva mot Biblioteksparken, Tollboden og ta ferga over til Gamlebyen og Isegran. På Kråkerøysiden kan du beundre skuter på Isegran og langs brygga tilbake til Værste. Flere av skutene vil være åpne, slik at du kan gå om bord og gå på omvisning.

Gjennom sentrum anbefaler vi mannskapsparaden søndag 16. juli – et fargesprakende opptog med karnevalstemning hvor mannskap fra de ulike skutene får vise seg frem for byen. Paraden krydres med blant annet innslag fra italienske Teatro due Mondi, flaggborg og korps.

På Isegran blir det maritim opplevelsespark hver dag med forestillinger, historiske vandringer, god mat og drikke, lek og moro. Fullriggeren Najaden som har sin faste plass på Isegran vil være åpen for ombordstigning med omvisning, servering og aktiviteter hver dag. På kvelden kan du blant annet få oppleve gitar- og mandolinkonserter med italienske Carlo Aonzo og Riccardo del Prete på Isegran.

I Gamlebyen inviteres du til en unik musikkopplevelse hvor Trad Session byr på maritim musikkscene i hagen på Månen kulturhus. Det blir utendørskonserter lørdag, søndag og mandag, på dagtid og kveldstid med musikere fra Norge, Sverige, Danmark, Frankrike og Storbritannia. Alt under ledelse av Fredrikstads egne Richard Burgess. 

På vollene i Gamlebyen vil du få god utsikt når skutene seiler samlet ut av Fredrikstad tirsdag 18. juli. 

På Dampskipsbrygga i sentrum inviterer Oslo Vegetarfestival til en «festival i festivalen» med foodtrucks med spennende plantebasert mat, god drikke og underholdning.

Det vil også bli mat- og drikkeservering flere steder i sentrum under skutefesten: i Bibliotekparken (Fredrikstadcup), på Tollbodbrygga (Bad Boys BBQ), på Værste Market og på Isegran. Her blir det fantastiske og varierte fristelser av matretter med spennende smaker for enhver.

Vi ønsker velkommen til en fantastisk skutefest i Fredrikstad, 15.-18. juli 2023!

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English