Tall Ships Races Fredrikstad logo

Fieh spiller på åpningskvelden av The Tall Ships Races 2023

Det norske soulfunkbandet Fieh kommer til skutefesten i sommer. Lørdag 15. juli er den første dagen av The Tall Ships Races Fredrikstad og Fieh runder av kvelden med gratiskonsert i Bibliotekparken.

Bandet består av syv medlemmer og er bygget rundt frontvokalist og hovedlåtskriver Sofie Tollefsbøl. Fieh har spilt på flere festivaler i Norge, inkludert tre ganger på Øyafestivalen. De har også vært på klubbturné i Skandinavia og Tyskland.

– Fieh har blitt hyllet for sin unike scenetilværelse og er kjent for liveshow med god stemning. Dette er verdt å få med seg, sier kulturutvikler i Fredrikstad kommune, Åshild van Nuys.

– Som i 2019 skal vi lage en arena utenfor hovedbiblioteket med scene, matboder, og hyggelige møteplasser. Her vil noen av de flotteste skutene ligge, og alt av konserter og forestillinger på scenen blir gratis, forteller prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Knut R. Hansen.

«En fryd å se live»

I 2022 vant Fieh Arne Bendiksens talentpris med blant annet denne begrunnelsen: «De turnerer vidt og bredt og er en fryd å se live – årets Bendiksenvinnere leverer et sjeldent godt samspill på et visuelt tydelig og oransje bakteppe. Et sylskarpt band som går opp i en høyere musikalsk enhet, noe som er enda mer imponerende tatt i betraktning antallet medlemmer».

Blant inspirasjonskildene Fieh selv nevner er The Roots, Joni Mitchell, Erykah Bady, The Beatles og Solange. I fjor ga de ut et etterlengtet andre album til gode kritikker. Albumet In the Sun in the Rain ble spilt inn med den kjente norske musikeren og produsenten Lars Horntveth (Jaga Jazzist, The Staves, Kimbra) og mikset av den legendariske "Analog Ninja" Russell Elevado. Elevado er kjent for sitt arbeid med blant annet D’Angelo, Angélique Kidjo og The Roots.

Bilde av bandet Fieh. Syv personer i oransje klær.

Fieh spiller lørdag 15. juli i bibliotekparken. Konserten er gratis og åpen for alle. Man trenger ikke billett.

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English