Lukk

Det beste med turen var å bli kjent med masse nye mennesker fra ulike land, og å kun se hav og horisont i fire dager!

Maren (19) var én av 20 unge seilere fra Fredrikstad som var med på en eventyrlig reise i sommer. Maren og 54 andre unge seilere, bemannet seilskuta Alexander von Humboldt II, sammen med det faste mannskapet om bord.

—Jeg tror det er noe av det kuleste jeg har gjort, sier Maren.

Med på turen var også Thomas (21) som forteller at opplevelsen ga mersmak.

— Livet ombord på Alexander Von Humboldt II var fullt av herlige mennesker og godt humør fra dag én. Det er spennende å være med å seile en så stor seilskute, og man knytter tette bånd når man holder seilvakt sammen. Jeg skal helt sikkert være med på The Tall Ships Races igjen neste år, sier Thomas.

Livet som ung seiler 

— Det å være med som ung seiler var en helt spesiell opplevelse. Vi kunne koble helt av fra hverdagslige bekymringer, og bare leve i nuet. Seilturen var både spennende, lærerik, sosial og litt annerledes, forteller Julie (22).

Julie kommer fra Fredrikstad og var med på seilturen fra Esbjerg til Harlingen, Nederland i sommer.

Hun hadde mange gode opplevelser underveis;  

— Høydepunktet med turen var å lære og seile, klatre i masten og festival i Nederland når vi kom frem.  Vi ble også  kjent med mange nye mennesker fra forskjellige land, noe som var utrolig gøy!

— Å skue utover havet var som en drøm  

For Arna (19) ble seilturen helt uforglemmelig;     

– Denne turen har fått en stor plass i hjertet mitt. Jeg dro sammen med søsteren min og vi vil gjerne seile igjen begge to. 

Arna kommer fra Island, og hun er ikke i tvil om å ville anbefale seileventyret til andre.

— Hvis noen spør meg om hvordan The Tall Ships Races var, så svarer jeg at det var helt perfecto! Å skue ut over havet var som en drøm. Man er heller aldri alene, du blir inkludert av alle. Så hvis du lurer på om du skal være med å seile til sommeren – så sier jeg: Ja! Selvfølgelig!

Vil du være med å seile til sommeren? Les mer og send inn søknad her!

Takk til våre samarbeidspartnere

Tusen takk til Rotaryklubbene i Fredrikstad og Hvaler for enestående dugnadsånd og innsats i rekruttering og koordinering av unge seilere i 2022. 

Takk til Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus for pengegaven The Tall Ships Races Fredrikstad mottok til årets unge seilere.

JulieThomasBilde av en blid ung seiler.
Alle foto: Felix Falck-Næss

Språk: norsk bokmål (Norge)