Tall Ships Races Fredrikstad logo

Dampskipsbrygga blir grønn under The Tall Ships Races

Gled deg til gode matopplevelser på sommerens skutefest! Oslo Vegetarfestival står for serveringen på Dampskipsbrygga. Her kan du ta en pust i bakken med nydelig street food og god underholdning.

Herlige fristelser fra Oslo Vegetarfestival

- Enkelte er kanskje skeptisk til vegetarmat, men hvis det er én gang du skal prøve så er det på Dampskipsbrygga i sommer. Vi har samlet noen av landets beste food trucks og gleder oss til å vise Fredrikstad og alle tilreisende hvor mye god vegetarmat som finnes, sier Heidi Røneid, gründer bak Oslo Vegetarfestival. 

- Ofte gjelder det bare å prøve maten. Her er det kjente retter og smaker, som asiatiske middagsretter, franske crepes og nydelig is. Vi kan love at folk finner noe de virkelig liker! 

Reduser klimaavtrykket med plantebasert mat 

Oslo Vegetarfestival ble godt kjent med Fredrikstad da de stod for serveringen under Månefestivalen i 2022. I år utvides vegetartilbudet med servering både under Månefestivalen og The Tall Ships Races.

Plantebasert mat gir et lavere klimaavtrykk. Et vegetarmåltid slipper vanligvis ut rundt 0,5 kg CO2, mens et kjøttmåltid normalt slipper ut 7-10 ganger så mye (tall fra Klimato). I tillegg til vegetarmat har Oslo Vegetarfestival også mat for allergikere.

 - Maten blir uten egg og melk, så allergikere skal kunne nyte en nydelig is i solen eller varme franske pannekaker med sjokoladesaus, sier Røneid. 

Området på Dampskipsbrygga blir som en festival i festivalen, med aktiviteter og underholdning.

- Her kan du kose deg med nydelig street food mens du ser på seilskutene som ligger fortøyd og folkelivet utenfor, sier prosjektleder for TSRF, Knut R. Hansen.

NB: I tillegg til de allerede etablerte serveringsstedene i byen, og vegetarmat på Dampskipsbrygga blir det mat- og drikkeservering flere steder i sentrum, blant annet

  • Bibliotekparken (Fredrikstad Cup)
  • Tollbodbrygga (Bad Boys BBQ)
  • Værste Market
  • Isegran

 

 

 

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English