Tall Ships Races Fredrikstad logo

Bryllup på en skute

Anke Imsen og Leiv Holm skal gifte seg på Fullriggeren Sørlandet under The Tall Ships Races Fredrikstad 2023

Anke og Leiv skal gifte seg på Sørlandet under The Tall Ships Races Fredrikstad 2023

—Vi tulla litt i starten om å gifte oss under The Tall Ships Races Fredrikstad, men så fant vi ut at det faktisk er mulig, så nå blir det bryllup på Fullriggeren Sørlandet, forteller Anke og Leiv.

—Vielsen vil bli utført av onkelen min som er varaordfører i Sigdal. Han har vigselsrett og har avtalt å få vie oss i Fredrikstad, forteller Leiv.

Fullriggeren Sørlandet skal ligge på Værste under skutefesten, og er en av flere store skuter i klasse A som kommer til byen 15.-18. juli.

Venneforeningen Ryvingen

Anke og Leiv har god kjennskap til havet og til det maritime miljøet på Isegran.

Siden barndommen har Leiv fulgt losskøyta Ryvingen. Først som speider, og da speiderne ble oppløst ble stiftelsen «Losskøyta Ryvingen av 1918» og venneforeningen dannet. Driften av skøyta er delegert til «Ryvingens venner».

—Leiv var primus motor bak prosjektet og foreningen som ble stiftet i 1996, og jeg ble helt tilfeldig med i Ryvingens venner for 20 år siden, forteller Anke.

—Det er skøyta som førte oss sammen, og derfor var det passende for oss med bryllup på en skute i Fredrikstad, sier Leiv.

Hele brudefølget til Fredrikstad

—Flere av gjestene i bryllupet er båtfolk tilknyttet Ryvingen og til Seilskøyteklubben Colin Archer som vi også er medlem av. Derfor er det flott å kunne invitere de til bryllup på en skute, sier Leiv.

—Vi har flere ungdommer, og jentene våre skal delta som unge seilere på Statsraad Lehmkuhl i The Tall Ships Races 2023. De er del av en større gjeng med jenter som skal ut og seile, og flere av dem er barn til de andre bryllupsgjestene. Da blir det jo en ekstra spesiell anledning med både skutebryllup og sjøeventyr for ungdommen, forteller Anke.

—Jentene kommer inn med Statsraad Lehmkuhl 15. juli – og vi og gjestene skal stå klare for å ta dem imot. Dermed er hele brudefølget i Fredrikstad, og vi er klare til å feire i flere dager, sier Leiv.

Fantastisk bakteppe og tidenes fest

—Vi gleder oss til tidenes bryllupsfest med The Tall Ships Races Fredrikstad som bakteppe, sier Leiv.

Leiv har gjestet The Tall Ships Races Fredrikstad flere ganger, og synes det er et flott arrangement.

—Vi har lokket broren min hit fra Sveits med flotte bilder av tidligere Tall Ships-arrangement i Fredrikstad. Også broren til Leiv vil komme til Fredrikstad, men han kommer hit med egen båt, så dette blir helt supert, sier Anke.

Selve bryllupsreisen blir av den utradisjonelle sorten:

—Bryllupsreisen tar vi som et samseilas med vennene våre, avslutter Anke og Leiv.

Du kan også ha arrangement på et skutedekk

Når seilskutene kommer til Fredrikstad 15.-18. juli i sommer, kan du invitere familie, venner, kollegaer eller forretningsforbindelser om bord for å oppleve skutene fra innsiden. Nyt mat, drikke og underholdning på en skute - og se folkefesten fra orkesterplass på dekk!

Du kan booke både store, mellomstore og små skuter til ulike arrangementer. Kanskje du vil holde en privat middag, eller en mottakelse? Feire et jubileum eller en bursdag? Eller kanskje du vil bruke skutedekket til noe helt annet?

De stolte klasse A-skutene er perfekt for de staselige sammenkomstene og den store festen

De mindre klasse B-skutene er den perfekte rammen for å samle kollegaer, vennegjengen eller familien.

Lei et skutedekk her

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English