Tall Ships Races Fredrikstad logo

Beharie til The Tall Ships Races

Til sommeren kommer Beharie til The Tall Ships Races Fredrikstad. Norges nye soulkomet har med seg fullt band og spiller på hovedscenen i Bibliotekparken mandag 17. juli. Konserten er gratis og åpen for alle.

Beharie kommer til skutefesten

- Det er bare å glede seg til å oppleve Beharie med band på en utendørsscene midt i Fredrikstad, sier Åshild van Nuys, kulturutvikler i Fredrikstad kommune.

- Her får du stemningsfull musikk som passer perfekt til å sitte på plenen med gode venner og nyte sommeren, fortsetter hun.

Christian Beharie er en musiker, komponist, låtskriver og sanger fra Sandnes. Han er dypt forankret i et soul/pop/indie-uttrykk, og blir beskrevet som soulens nye stjerneskudd. Med en singer-songwriterpreget låtskriving formidler han egenskrevne låter med en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

I 2021 vant Beharie Spellemannpris for EP’en, «Beharie // Beharie». Nå er han nominert til nok en Spellemannspris, også denne gang i klassen RnB/Soul. I august er han booket til å spille på Øyafestivalen.

Strålende kritikker

Beharies tredje EP, «Beharie, the Third», kom ut i 2022 og høstet strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6). Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd.

 «Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftig sammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.» -GAFFA

«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krenger mot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.» -VG

«Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.» -Aftenposten

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» -NRK P3

Beharie spiller mandag 17. juli i Bibliotekparken. Konserten er gratis og åpen for alle. Man trenger ikke billett.

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English