Lukk

18 påmeldte skuter til The Tall Ships Races Fredrikstad

- Vi er i rute med planleggingen, og er veldig fornøyde med at det allerede er mange skuter som er påmeldt, sier Knut R. Hansen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad.

Knut R. Hansen
Knut R. Hansen er prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad (Foto: Henrik Finskrud Jensen)

Den belgiske klasse C-skuta Zenobe Gramme var den første skuta som bekreftet at de kommer til Fredrikstad neste år. Allerede i mai meldte det militære fartøyet seg på regattaen.

722 meter med skuter

Syv av de påmeldte er klasse A-skuter. Det vil si de største og mest spektakulære skutene.

– Totalt har vi nå 722 meter med skuter inkludert baugspyd. 508 meter med klasse A-skuter, forteller Hansen.

Blant de norske skutene har både Statsraad Lehmkuhl og Christian Radich bekreftet at de kommer til Fredrikstad. Det samme har Dar Mlodedziezy fra Polen, som er hele 108,81 meter lang.

– Disse skutene er blant de største og flotteste, og nå gleder vi oss til å se mange majestetiske skuter fylle elva igjen, sier prosjektlederen.

Her kan du se oversikt over alle skutene som kommer.


Engasjert i arbeidet for rene hav

Når Statsraad Lehmkuhl kommer til Fredrikstad neste sommer har skuta nylig tilbakelagt en 20 måneders jordomseiling. Den 107 år gamle skuta er omgjort til et moderne forskningsfartøy som samler inn vitenskapelige data om havet.

Gjennom jordomseilingen One Ocean Expedition deler de kunnskap om havets viktige rolle for en bærekraftig framtid. Det vil de også gjøre i Fredrikstad neste sommer.

– Under The Tall Ships Races vil Statsraad Lehmkuhl sannsynligvis ligge i Gamlebyen, som i 2019. Om bord på skuta kan både store og små bli inspirert og engasjert i arbeidet for rene og bærekraftige hav, forteller Hansen.

Statsraad Lehmkuhl i Fredrikstad 2019 (Foto: Svein Hansen, Fredrikstad fotoklubb)
Statsraad Lehmkuhl i Fredrikstad 2019 (Foto: Svein Hansen, Fredrikstad fotoklubb)

Dar Mlodziezy i Fredrikstad 2019 (Foto: Dag Melheim, Fredrikstad fotoklubb)
Dar Mlodziezy i Fredrikstad 2019 (Photo: Dag Melheim, Fredrikstad fotoklubb)
Språk: norsk bokmål (Norge)