Tall Ships Races Fredrikstad logo

Lyst til å teste hva sjøen har å by på?

Er du mellom 15 og 25 år og (eventyr)lysten på en annerledes sommerferie? Bli med å seile!

Unge seilere i masta til Alexander von Humboldt II av Felix Falch-Næss
Foto: Felix Falch-Næss

Vi tar dessverre ikke i mot flere søknader. Fristen for å søke om å bli ung seiler gikk ut 22. mars, 2023. 

Som ung seiler får du være en del av laget som skal konkurrere, seile og ta vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær - i verdens største regatta for seilskuter! Opplev havet fra toppen av masta og samholdet om bord, og kom hjem med nye venner og erfaringer om livet til sjøs.

Hva kan du forvente om bord?

Allerede i år reiste 20 unge seilere på tur. Følg oss på Instagram og se noen smakebiter fra opplevelsen. Hver skute har et fast mannskap som tar deg imot, og lærer deg grunnleggende ferdigheter om seiling. Hver og én blir en viktig brikke i puslespillet som er å drive en skute fremover. I løpet av kort tid styrer du skuta i riktig retning og håndterer seil og tauverk som en ekte sjøulk!

Hvor, når og hvor lenge?

Sommeren 2023 vil de som melder seg på gjennom oss (The Tall Ships Races Fredrikstad), bli fordelt på to strekk.

  • 8. - 15. juli. Race fra Hartlepool til Fredrikstad.
    De aller fleste vil seile fra Hartlepool i England til Fredrikstad! Dere mønstrer på skuta 8. juli 2023, og seiler fra Hartlepool 9. juli. Felles transport til Hartlepool inngår i egenandelen. Etter 6 dager på sjøen, kommer dere frem til Fredrikstad 15. juli. I Fredrikstad er det skutefest i byen 15.-18. juli, og der kan du delta i mannskapsaktiviteter, parade gjennom byen og crew party sammen med resten av mannskapene på skutene.
  • 17. - 21./22. juli. Cruise in Company fra Fredrikstad til Sirevåg.
    Et antall av dere vil seile fra Fredrikstad til Sirevåg. Bli med på aktivitetene for mannskap i Fredrikstad 15.-18. juli før du setter seil. Etter 3-4 dager på sjøen vil dere ankomme Sirevåg. Felles transport tilbake til Fredrikstad inngår i egenandelen.

Vil du bli ung seiler?

Etter du har fylt ut skjema vil du bli kalt inn til et uformelt intervju med Rotaryklubbene i Fredrikstad og Hvaler. Du får deretter vite om du får tildelt plass, og alt du trenger å vite om veien videre. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å delta, men du må være mellom 15 og 25 år gammel. 

Pris

Kostnadene for deltakelse i 2023 dekkes i hovedsak av Tall Ships Races Fredrikstad 2023 og våre samarbeidspartnere. Det er derimot en egenandel å betale på 3 500,-. Egen reiseforsikring er påkrevd.

Har du ikke mulighet til å betale egenandelen? Ta kontakt med oss!

Alle kan bli ung seiler

Du tror kanskje du trenger seilerfaring for å bli ung seiler? Det stemmer heldigvis ikke! Enten du er godt kjent med bølgeskvulp og sjøsprøyt i luggen, eller er en ekte landkrabbe, er du hjertelig velkommen om bord. Det eneste kriteriet for å delta gjennom The Tall Ships Races Fredrikstad er at du er mellom 15 og 25 år!

Se frem til å koble av - bokstavelig talt. Det er nemlig ikke mobildekning til havs! En digital detox gir den perfekte anledningen til å bygge vennskap på tvers av kulturer. Unge mennesker fra hele verden skal ut på seilas, og det er en herlig blanding av nasjonaliteter på hver skute. Hver og en vil ha sin egen spennende og unike opplevelse av seilasen. Vi lover ingen luksusferie, men vi kan garantere at det blir en tur du aldri vil glemme!

Transport til og fra skuta

Dette inngår i egenandelen på 3 500,-.

Kontakt oss

Prosjektmedarbeider Marte Emilie Johannessen

Prosjektmedarbeider

Marte Emilie Johannessen
Telefon: 415 74 876
E-post: maemjo@fredrikstad.kommune.no

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English