Tall Ships Races Fredrikstad logo

Bli med å seile Cruise in Company

Når skutefesten er over i Fredrikstad, kan du seile videre med en av skutene! 11 gjestehavner venter på besøk fra store og små skuter.

Cruise in Company er en konkurransefri etappe hvor alle kan være med og seile. Hver enkelt skute som deltar på Cruise in Company-etappen velger selv hvilke gjestehavner de vil besøke på veien til Shetland fra Norge. Les mer om Cruise in Company i denne brosjyren.

Cruise in Company-strekket fra Fredrikstad går hele veien til Lerwick på Shetland. Det er også mulig å velge et kortere strekk til en av Cruise in Company-havnene. Her kan du oppleve vakre naturlandskap og lokale gjestehavner både langs den norske og den skotske kysten. Du kan også bli med hele veien til Lerwick, og delta i The Tall Ships Races-arrangementet der.

Booke plass på en skute

Skutene som skal seile Cruise in Company lar deg booke plass selv. Dette gjelder Christian Radich, Sørlandet, Morgenster og STV Patricia.

Ønsker du å seile med Christian Radich? Da kan du melde deg på her!

Vil du ut og seile med Sørlandet?

Da kan du melde deg på strekningen Fredrikstad-Lerwick 18.-26. juli, eller du kan du kan reise med Sørlandet på strekningen Sirevåg - Lerwick 21.-26. juli

STV Patricia har tre mulige strekk du kan bli med på:

 • Fredrikstad - Sirevåg 18.-21. juli (Her er det 5 plasser igjen
 • Sirevåg - Lerwick 21.-28. juli (Her er det 1 plass igjen)
 • Fredrikstad - Lerwick 18.-28. juli (Her er det 1 plass igjen)

Her kan du se priser og mer info om seiltur med Patricia

For å seile med Patricia, kan du ta direkte kontakt med skuta:
Skipper Dirk Gunst - info@tomii.be 

Vil du ut å seile med Morgenster?

Morgenster seiler fra Fredrikstad til Shetland i Cruise in Company 17 - 28 juli

Klikk på lenke over for å booke plass på Morgenster. 

Kart over havner som deltar i Cruise in Company

Skutene reiser fra Fredrikstad 18. juli 2023. Tiden tilbragt på sjøen vil variere ut fra hvilken havn du seiler til. Skutene ankommer endelig destinasjon, Lerwick, senest onsdag 26. juli 2023, kl. 12.00. 

Cruise in Company gjestehavner i Norge

 • Langesund
  Langesund er en vakker by i Bamble, Telemark. Denne rolige byen forvandles til en av Norges mest kjente konsertarenaer på sommeren. Langesund er full av liv, gatemusikk, loppemarkeder, utstillinger og restauranter.
 • Kristiansand
  Kristiansand er en by med lang sjøfartstradisjon, vedlikeholdt av lokalt engasjement rundt Fullriggeren Sørlandet. Kristiansand er omkranset av vakre omgivelser – fra små steinete øyer i fjordene til snødekte fjell innlands. Byen byr på en rik variasjon av fritidsaktiviteter.
 • Båly
  Lindesnes i Agder finner du på det sørligste punktet i Norge. En vakker skjærgård beskytter havna mot havdønninger. Båly er en del av Lindesnes kommune og er den nærmeste bosetningen til den populære turistattraksjonen Lindesnes Fyr.
 • Sirevåg
  Sirevåg er en populær destinasjon for sjøfolk på sommeren. Sirevåg har en stor brygge som beskytter havna, og som gjør det til et godt og trygt sted å legge i havn. Den nærmeste nabien er Jærstrendene, med vakre strender og horisonter.
 • Bekkjarvik
  Bekkjarvik har vært et viktig handelssenter for Sunnhordaland, og har gitt ly til sjømenn og fiskere på vei til Bergen. På slutten av 1500-tallet beordret den danske Kong Christian 4. at Bekkjarvik Gjestgiveri skulle bygges for å huse reisende.

Cruise in Company gjestehavner i Skottland

 • Aberdeen
  Aberdeen er hovedstaden i Nordvest Skottland og har en rik maritim historie. Havna ble etablert i 1136 av Kong David I, og er den eldste eksisterende bedriften i Storbritannia. Havna ligger midt i hjertet av Aberdeen, med caféer, butikker, restauranter, barer og Kunstgalleriet like i nærheten.
 • Stromness
  Stromness er en vakker og livlig småby, formet a havet. En sikker havn i vikingtiden, en hvalfangst og fiskehavn, en base for dykkere som dykker i vrakene etter Den Tyske Keiserlige marines flåte i Scapa Flow og en inngangsport for ferger – gjør byens maritime arv helt unik.
 • Scalloway
  Scalloway er den tidligere hovedstaden i Shetland. Byen har en sterk fiske- og sjømatsindustri, og huser UHI Shetlands campus for havvitenskap og akvakultur. Med en befolkning på kun 1,100 innbyggere, er byen sentrert rundt havna, med en utsikt til ruinene til Scalloway Castle. Slottet ble fullført i 1600 for Jarl Patrick Stewart, nevøen til Mary Queen of Scots, før han ble henrettet i 1615.
 • Cullivoe
  Yell er en vakker øy, og med dens nordlige fiskelandsby Cullivoe som hovedhavn – gir den en perfekt blanding av industri og vakre Shetlandske omgivelser. Kjent for sin musikk og maritime historie, vet Cullivoe hvordan man tar imot gjester fra hele verden.
 • Baltasound og Uyesound
  Unst er Storbritannias nordligste øy og visstnok en inspirasjon for Robert Louis Stevensons Skatten på sjørøverøya, etter at han besøkte Muckle Flugga fyrtårn. Unst er en skatt av en øy for både lokale og besøkende.

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Gullsponsor:

Sølvsponsor:

Sponsor:

Samarbeidspartner:

Valgt språk: norsk bokmål (Norge)
Norsk | English